05 d’abril 2009

El caos guanya a Malàisia

Com apuntaven les previsions la cursa d'avui s'ha vist aturada de manera prematura per l'aparició de la pluja torrencial típica dels països tropicals. Així hem presenciat una de les curses més estranyes dels últims anys, la prova és que a partir d'ara trobarem pilots que tenen mitjos punts a la classificació (ja que al no completar-se el 75% de les voltes es reparteixen la meitat de punts).

S'esperava una eixida espectacular i no ens ha decebut en absolut, ja que hem pogut veure com l'Alonso avançava de la novena fins la tercera posició. Pitjor li ha anat a Button que ha retrocedit molts llocs a la classificació, perdent tot l'avantatge que va aconseguir ahir amb la Pole Position. Però el principal beneficiat ha estat el Rosberg, que ha aconseguit col·locar-se primer.

Des de les primeres voltes les posicions han anat variant molt, ja que Button ha anat recuperant el terreny perdut, Alonso ha anat perdent el que havia aconseguit a l'eixida i pilots que eixien molt endarrerits i amb poques possibilitats, com Hamilton, han aconseguit aplegar a les posicions que donen accés als punts.

El caos s'ha produït quan la pluja ha fet acte de presència, ja que els equips esperaven que en el moment que ploguera ho fes de forma molt abundant i excepte Glock tots s'ha equivocat al equipar els cotxes amb els neumàtics de pluja extrema quan han hagut de parar al Box. El principal perjudicat ha estat el finlandès, Kimi Raikkonen, ja que la precipitació del seu equip al canviar-li els neumàtics ha provocat que els destrossara abans que la pluja banyara l'asfalt.

A partir d'aquest moment la intensitat de la pluja ha anat en augment, fins que la ha aplegat un punt en que els pilots no podien veure res i ha hagut d'eixir a pista el Safety Car. Com que els monoplaces ni tan sols eren capaços de seguir el seu ritme l'única opció que quedava era la bandera roja i aturar la cursa, que ja no s'ha pogut reprendre per la falta de llum que hi havia al circuit.

A la fi, Button ha aconseguit la seva segona victòria, Heidfeld el segon lloc i la tercera posició ha estat per Glock, que d'aquesta forma aconsegueix el millor resultat de la seva carrera. Per darrere d'ells Trulli, Barichello, Webber, Hamilton i Rosberg a les posicions de punts.

Una setmana més mal resultat per a Ferrari, que segueix sense puntuar. Tampoc estaran molt contents a McLaren ni a BMW, que foren els altres dos equips que dominaren la classificació de constructors l'any passat. El mundial és molt llarg, però sembla confirmar-se que estarà molt disputat, i que els equips que eren favorits a priori, hauran de treballar de valent si volen retallar la diferència que a hores d'ara estan aconseguint Brawn GP i Toyota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Traductor [translator]

Selecciona un idioma
per Solrac Korner

Fotos

Videoclips

Núvol d'etiquetes

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani

Seguidors