03 d’abril 2009

Mundodisco

Quina sort tindre amics, veritat? Si, ja sé, no teniu ni idea del que parle, però és que un d'ells em va recomanar la serie de llibres de Terry Pratchett un dia que estàvem xerrant de literatura fantàstica. Ho reconec: no tenia ni idea de què em parlava, i per això dic que és una sort tindre amics, perquè de no ser així la meva vida tendria molt menys bon humor. Per això vos conte un poc de què va i així potser vos ocórrega el mateix que a mi.
La sèrie Mundodisco és un conjunt de novel·les ambientades en un món imaginari que cavalca a lloms de quatre elefants que, al seu temps, descansen sobre la closca de Gran A'Tuin, la Tortuga Estelar. Aquests llibres estan basats en un món medieval-fantàstic, típic d'aquest gènere de novel·les, i és que és precisament la baixa qualitat de moltes d'elles el que l'autor critica. Així els llibres de Pratchett es diferencien de la resta fonamentalment per dos aspectes: el sentit de l'humor i la seva peculiar filosofia.
Parlem d'uns llibres que sempre resulten graciosos i divertits, però que apleguen a fer que ens trenquem de riure en alguns punts de la història (sol passar quan un està llegint a un lloc públic i envoltat per un munt de desconegut que es queden mirant-nos com si estiguéssem bojos). L'altra característica d'aquests llibres és que parodien la resta de llibres de fantasia (un exemple destacat és el d'Eric, que ja al llom porta per títol Fausto tacat). Així en aquests llibres tot el que creem saber de literatura fantàstica moltes vegades funciona de manera inversa a l'habitual.
Per a tots aquells que tingueu encara dubtes sobre allò que us conte el millor que podeu fer és acostar-vos a una llibreria i fer-vos amb algun d'aquests llibres, no crec que pugueu parar de llegir-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Traductor [translator]

Selecciona un idioma
per Solrac Korner

Fotos

Videoclips

Núvol d'etiquetes

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani

Seguidors