01 d’abril 2009

Al final res de KERS

Una de les principals novetats d'aquest mundial de F1 és l'aparició del KERS (kinetic energy recovery system), és a dir, un sistema que emmagatzema l'energia que genera el cotxe al frenar en unes bateries i després ens permet recuperar-la proporcionant uns 80 cavalls durant uns 6 segons. En principi aquest sistema suposava una revolució i permetria els avançaments a les curses, sobretot si es tracta d'un cotxe amb KERS avançant un cotxe que no en tinga.

Al llarg de la pretemporada els inconvenients d'aquest sistema han estat molt presents, d'una banda pel seu gran pes (entre 25 i 40 kg) i d'altra (com algun desafortunat mecànic ha pogut comprovar) per les descàrregues que provoca. Per això ara veiem que aquells qui toquen els cotxes amb KERS porten guants. Degut al seu pes ha estat necessari disminuir el pes dels monoplaces al màxim i aquesta "dieta" ha afectat també els pilots, que s'han vist obligats a perdre algun que altre "quilet". La nova distribució de pesos als cotxes també ha suposat un greu mal de cap per a tots els equips, així com trobar espai suficient per allotjar-lo (molts creuen que aquesta és l'explicació més lògica de l'estrany morro del Renault).

Després de veure els resultats de la primera cursa d'aquest any les sensacions que el KERS deixa als pilots no semblen gaire bones, ja que, bé per la novetat, o bé perquè no suposa tan gran avantatge com es pensava, no sembla que aporte gran cosa. El mateix Alonso no feia bona cara quan li preguntaven pel rendiment d'aquest sistema, però també deia que encara no tenen molt clar com utilitzar-lo. De moment haurem d'esperar fins la pròxima cursa (però no patiu que és aquest mateix cap de setmana) per tornar a posar a prova aquest sistema i anar fent-nos una opinió més contrastada del que ens pot oferir.

En qualsevol cas ací està el vídeo del mecànic al que segur que el KERS no li sembla tan bona idea, i és que el d'utilitzar guants no formava part del protocol original.


Continuar llegint...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Traductor [translator]

Selecciona un idioma
per Solrac Korner

Fotos

Videoclips

Núvol d'etiquetes

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani

Seguidors