01 d’abril 2009

Pendergast

Aloysius Pendergast, creació dels novel·listes Duglas Preston i Lincoln Child, és un dels personatges de ficció que més m'agraden a l'hora de llegir les seves aventures. És un agent de l'FBI molt poc habitual, membre d'una família adinerada que cresqué al sud dels estat units i sembla pertànyer a una altra època. Els casos que investiga són sempre estranys i per aquest motiu els seus mètodes no es corresponen amb la imatge que tenim de l'FBI.

Es tracta d'un home molt intel·ligent i culte amb grans dots d'observació, una molt bona capacitat deductiva (digna del mateix Sherlock Holmes) i unes habilitats que de vegades semblen sobrenaturals. No en va domina un estil de meditació secret que va aprendre al Tibet i que li resulta d'utilitat a algunes de les seves investigacions.

Trobem aquest personatge en diversos llibres, però les històries a les que pren part sempre tenen un principi i un final, de manera que ens mostren diversos aspectes del mateix personatge i podem veure com va canviant amb el pas del temps. Aquesta és una de les coses que més m'agraden dels llibres on apareix, ja que es tracta d'una persona enigmàtica i carismàtica que sembla tindre alguna cosa amagada al seu passat, encara que els autos no els ho revelaran abans d'hora i d'aquesta manera aconsegueixen mantenir el nostre interès.

A mesura que apareix en diverses novel·les anem esbrinant noves coses de la seva personalitat i del seu passat personal i familiar, aspecte que adquireix especial rellevància en una sèrie de tres llibres amb un fil conductor comú, el germà menut de Pendergast i el seu desig de venjança.

Per sort l'agent Pendergast sol comptar amb col·laboradors, això si, es tracta de personatges tan poc habituals com ell mateix, com, per exemple, una estudiant d'institut inadaptada d'un poblet menut del sud dels Estats Units. El més destacat d'aquests personatges és, sens dubte, l'agent Vincent Dagosta, membre de la Policia de Nova York, i que col·laborarà amb l'agent de l'FBI en diverses ocasions. Així al llarg de les novel·les també veiem com va canviant la seva vida i és que aquest és un dels trets que caracteritzen els llibres escrits pel binomi Lincoln-Child, ja que al llarg d'ells anem coneixent diversos personatges amb els qui tornarem a topar en un futur, proporcionant-nos una certa familiaritat amb ells, fet que els humanitza i aconsegueix que ens impliquem més en les històries que els passen.

Espere que puguem seguir descobrint coses de tots ells al llarg de moltes més novel·les.
Continuar llegint...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Traductor [translator]

Selecciona un idioma
per Solrac Korner

Fotos

Videoclips

Núvol d'etiquetes

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani

Seguidors