29 de març 2009

Sancionen Trulli amb 25 segons

Un cop finalitzada la cursa del Gran Premi d' Austràlia, Jarno Trulli ha estat sancionat amb 25 per avançar Hamilton mentre estava a la pista el cotxe de seguretat, d'aquesta manera la classificació queda:

1.-Button amb 10 punts
2.-Barchello amb 8 punts
3.-Hamilton amb 6 punts
4.-Glock amb 5 punts
5.-Alonso amb 4 punts
6.-Rosberg amb 3 punts
7.-Buemi amb 2 punts
8.-Bourdais amb 1 punt

Passeig de Button a Albert Park

La superioritat que han manifestat els cotxes de Brawn GP ha acabat confirmant-se a la cursa on, a pesar de les dues eixides del Safety Car, Jenson Button ha aconseguir una victòria clara i sense massa problemes, dominant la cursa des del primer moment. El seu company d'equip Rubens Barichello ha aconseguit finalment el segon lloc, encara que bona part de la cursa l'ha passada en posicions més endarrerides. La tercera posició del pòdium l'ha aconseguida Jarno Trulli, un resultat magnífic per a l'equip Toyota, sobretot perquè els seus dos cotxes han hagut d'eixis des del Pit Lane.

Com s'esperava a la primera corba s'ha produït el típic embotellament de cotxes, en que Alonso s'ha vist molt perjudicat, ja que al eixir des del mig de la graella ha hagut d'eixir per fora de l'asfalt per tal d'evitar les col·lisions. No han tingut tanta sort Kovalainen i Webber, que s'han vist obligats a abandonar i tot per un toc ocasionat per una horrorosa eixida de Barichello.

La primera meitat de la cursa ha sigut bastant tranquil·la i les posicions aconseguides a la primera volta han anat mantenint-se, però a mesura que anava acostant-se el final han anat variant. Primer per un accident protagonitzat per Nakajima, quan estava fent una de les seves millors carreres, i després pel desastre que ha ocasionat Vettel, que faltant molt poques voltes per al final no ha deixat que Kubica li prenguera la posició i han acabat tots dos fora. Aquest fet ha estat degut a la ràpida degradació dels neumàtics més tous, que també ha perjudicat Rosberg i de la que s'han beneficiat dos pilots: Hamilton i Alonso, que han aconseguit acabar a la quarta i a la sisena posició respectivament.

La resta de pilots que han aconseguit puntuar són: Timo Glock (5), Nico Rosberg (que ha aconseguit la 7) i Sebastien Buemi (8, el dia del seu debut a la F1).

Altra de les noticies que ens deixa aquest gran premi és que cap dels dos Ferraris ha aconseguit puntuar, ja que tant Massa com Raikkonen no han estat capaços de mantenir el cotxe en pista fins el final.

En resum, una cursa interessant i divertida que deixa molt obertes les possibilitats lluitar pel mundial, ja que a malàisia equips com el Renault estaran més forts i equips que no tenien possibilitats, com el McLaren han acabat puntuant quan Ferrari (que en teoria era més fort) se n'ha anat d'Austràlia de buit. Haurem de seguir amb atenció aquest mundial, en el que tots els equips sembla que tenen alguna cosa a dir. La diversió està assegurada.


Continuar llegint...

28 de març 2009

Button aconsegueix la primera Pole

Amb un temps de 1'26''202 l'anglès Jenson Button ha aconseguit la primera pole de l'any, per davant del seu company d'equip Rubens Barrichello (1'26''505). Veient els resultats dels entrenaments d'aquest hivern i com s'havien anat desenvolupant els entrenaments lliures al llarg del cap de setmana sembla un resultat clar, però si tenim en compte que fa uns mesos l'equip no existia és tota una sorpresa.

El secret del seu èxit és haver adquirit l'estructura d'Honda, que des de principis de la temporada passada treballava en aquest nou cotxe, ja que els resultats del de l'any passat eren molt roïns. El gran encert: el canvi de motor, que era el punt més feble del monoplaça de 2008.

A banda dels temps de Brawn GP, que semblen a anys llum dels de la resta d'equips, la classificació ha estat molt disputada. Destaquen els mals resultats, d'altra banda ja esperats, de McLaren (Kovalainen eixirà 14 i Hamilton 15) i els temps més que discrets dels Ferraris (Massa a la sèptima posició i Raikkonen a la novena) que varen ser els equips dominadors del passat mundial.

Per la seva part Alonso ha aconseguit el 12é millor temps, resultat del que no estava del tot descontent, sobretot de veure al llarg del cap de setmana que el cotxe no és el suficientment ràpid. El seu avantatge és que al no haver superat la Q2 pot variar l'estratègia de benzina i tractar d'allargar al màxim les seves aturades al pit lane, fet que pot ser determinant de cara a la part final de la cursa ja que els neumàtics amb el compost més tou es deterioren en unes 4 voltes.

La cursa de demà serà emocionant, ja que hi ha molts pilots que podrien obtenir bons resultats, això si, a partir de la segona posició, ja que els Brawn dominen amb molta facilitat. En qualsevol cas les curses són molt llargues i ja veurem si tots apleguen a final de carrera, perquè al circuit d'Albert Park el cotxe de seguretat quasi sempre fa acte de presència i ja veurem com ixen els pilots de les primeres tres corbes. Un consell: que ningú es perda l'eixida.
Continuar llegint...

27 de març 2009

La F1 ja està ací

Una de les coses que més m'agrada veure per la tele són les curses de cotxes, concretament les de F1, així que ja que el mundial està començant en aquests moments m'ha semblat apropiat aprofitar-lo per iniciar els posts d'aquest bloc. A hores d'ara encara està per ajustar, però poc a poc espere millorar-lo i anar augmentant la varietat de temes.

Els entrenaments lliures estan posant de manifest que aquest pot ser un dels mundials més disputats dels últims anys, i això farà que també siga un dels més interessants. Tots els canvis que s'ha produït a la normativa han obligat tots els equips a treballar de valent i encara a hores d'ara no és segur què passarà si guanya un equip com el recent creat Brawn GP, perquè encara no està molt clar si el difusor que utilitzen és legal o no.

En breu aplega la primera qualificació del mundial i pot ser un bon punt de referència per veure com estan realment els equips, siga com siga un mundial molt emocionan ens està esperant, esperem que no ens deceba.

Traductor [translator]

Selecciona un idioma
per Solrac Korner

Fotos

Videoclips

Núvol d'etiquetes

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani

Seguidors